Privacy bescherming en Informatiebeveiliging (ICT Security) zijn zaken die hand in hand gaan. Om de privacy te beschermen moet je ook aan informatiebeveiliging doen. Omgekeerd zorgt een goede informatiebeveiliging al snel voor veel privacy bescherming. Toch zijn deze twee zaken niet aan elkaar gelijk.

Je ziet meestal dat privacy bescherming vanuit een juridische invalshoek wordt benaderd, en informatiebeveiliging vanuit de ICT. Maar in de praktijk blijkt er veel overlap te zijn.

Onze consultancy diensten zijn dan ook altijd heel erg gericht op de praktijk. Natuurlijk moet je aan de nieuwe privacywet gaan voldoen, en moet je ook allerlei contracten en andere juridische documenten hebben, maar de beveiliging van je systemen moet ook in orde zijn.

En dat laatste houdt niet op bij het installeren van een goede virusscanner, een sterk wachtwoord en het gebruiken van cloud oplossingen; kun je aantonen dat een stagiaire niet meer in je systeem kan nadat de stageperiode is afgelopen? Heb je je leverancier van de cloud oplossing wel gecontroleerd op veiligheid, en kun je dat ook bewijzen? De lijst van onderwerpen is groot.

Het is fijn als er iemand in je buurt is, waarmee je kunt sparren over dit onderwerp. Die zowel kennis heeft over de nieuwe privacywet, maar ook veel ervaring heeft in het beveiliging van informatie. Die je misschien kan helpen aan de contacten voor bepaalde specialistische diensten.

Wij kunnen dat, en nog wel meer ook. We kunnen je ook goed plan van aanpak geven, om zowel je privacy bescherming als je informatiebeveiliging op orde te krijgen. We leveren je sjablonen, waarmee je honderden uren werk bespaart. En misschien nog het belangrijkste… we kunnen je enthousiast maken voor het hele onderwerp, zodat het niet alleen maar voelt als een verplichting, maar ook als nieuwe kansen.

Wil je weten hoe wij jou kunnen ondersteunen? Neem dan vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op via het contact formulier  of bel ons op (0299) 780 509.