De laatste jaren is gegevensbescherming steeds belangrijker geworden. Zoals reeds beschreven op de pagina’s over datalekken en het voldoen aan de wetgeving lopen ondernemers het risico failliet te gaan als ze na 25 mei 2018 hun zaken niet op orde hebben bij het beschermen van persoonsgegevens.

De nieuwe privacyregels in de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming, de nieuwe Europese wet over privacybescherming) zijn erg streng geworden.

De boetes, die de Autoriteit Persoonsgegevens mag gaan uitdelen, zijn zó hoog, dat ondernemers niet verwachten dat het zo een vaart gaat lopen. Het zou een faillisement van vele MKB-bedrijven opleveren. Toch zijn er nog geen aanwijzingen dat het AP coulant zal omgaan met de kleinere bedrijven die niet voldoen aan de wet.

Wij kunnen je helpen bij het in kaart brengen van je gegevensstromen, het inventariseren welke risico’s de gegevens bedreigen, en wat je nog moet doen om de kans op forse boetes naar nul te brengen. Hierbij gebruiken we onze ervaring met zowel gegevensbescherming als het MKB-bedrijf om je zo snel mogelijk een geruster gevoel te geven.

We hebben een kleine set van sjablonen waarmee je eenvoudig kunt aantonen dat je aan de wet houdt, ondanks dat je een kleine organisatie bent.

Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken wat wij kunnen doen.

Je kunt ons bellen op (0299) 780 509, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van ons contactformulier.